BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Tóth Armand
Név: Tóth Armand
Születési hely: Kaposvár
Születési dátum: 1955
  Zeneszerző
 
 
1955. november 10-dikén született. Tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, a Népművelési Intézetben és Németországban (Weimar) Kurt Masur, Max Pommer, továbba a római Ottorino Respighi Akadémia karmestertovábbképző tanszakán, Julius Kalmar tanítványaként végezte.

Pályáját a Magyar Állami Operaház zenei munkatársaként kezdte, majd szimfonikus zenekari és színházi karmesterként folytatta Nagykanizsán, Kaposváron, Miskolcon és Budapesten. 1992 és 98 között zeneigazgatóként működött a Miskolci Nemzeti Színházban. 1997-től a Budapesti Ferencvárosi Nyári Játékok Fesztivál művészeti tanácsadója. Nevéhez fűződik a Gaudium Fúvóstársaság megalapítása, a Magyar Operakórusok és Társulatok Fesztiváljának létrehozása. Ügyvezetője a Magyar Zenei Előadóművészek Társaságának.

A klasszikus és XX. századi hangversenyrepertoár mellett operákat, baletteket és operetteket vezényel. Zeneszerzőként is tevékenykedik, operák, szimfonikus és kamaraművek, kórusművek, dalok és színpadi kísérőzenék alkotójaként. Karmesterként Európa számos országában, zeneszerzőként Japánban, Ausztráliában és az USA-ban is vendégszerepelt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Hommage à Ligeti - Le Grand Macabre - Operafilm
Könyvtár
Zeneterápiás Klub: Zeneterápia és időskori lelki egészség
Könyvtár
SYNTHETIS 2019 - Nemzetközi Zeneszerző Kurzus Lengyelországban
Radziejowice kastély
Lemezajánló
További lemezek