BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szokolay Balázs
Név: Szokolay Balázs
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1961
Hangszer: zongora
E-mail: szoky_balage@yahoo.com
Link: www.szokolaybalazs.com/
Együttes: Hungária Zongoratrió (Hungaria Piano Trio)
 
Zenész családban született, zongorázni ötéves korában kezdett Czövek Ernánál. Tanulmányait a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Előkészítő szakán folytatta Máthé Kláránál, majd 1977 és 1983 között rendes hallgató volt Kados Pál, Kocsis Zoltán, Kurtág György és Rados Ferenc professzoroknál. Diplomája után két további évig ösztöndíjas volt Münchenben és Moszkvában. 1987 óta a Zeneakadémia zongora szakának professzora.

Több nemzetközi zongora- és kamarazenei versenyen ért el helyezést: Usti-nad-Labem, Budapest, Glasgow, Monza, Terni, Zwickau, Leeds, München, Montreal, Brüsszel. Rádió-, illetve televíziós felvételeket készített többek között olyan társaságoknál, mint a BBC, a RIAS (Németország), az AVRO és a TROS (Hollandia), a RAI, a CBS, valamint a Magyar Rádió és a Magyar Televízió. Repertoárja minden stílust magában foglal, és szívesen játszik kamarazenészként is. 1995-ben Angliában és itthon tartott mesterkurzusokat, valamint elnökölte a szófiai Liszt-Bartók Zongoraversenyt. 1997/98-ban vendégprofesszor volt dél-koreai Yeungnam Egyetemen.

Szokolay Balázs aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Beethoven és Brahms cselló-zongora szonátái kortárs magyar művek társaságában 3/3.
Könyvtár
Szokolay Dongó Balázs: Fohász
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek