BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Futó Balázs
Név: Futó Balázs
Születési hely: Kaposvár
Születési dátum: 1981
  Zeneszerző
 
 
1981-ben született Kaposváron. Zenei tanulmányait a kaposvári Liszt Ferenc Állami Zeneiskolában kezdte zongoristaként, később a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában zeneszerzés (Győrffy István), zeneelmélet, karvezetés (Keresztes Nóra) és ütőhangszer (Szabó Ferenc, Bánky Géza) szakon tanult. 2000-ben felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakára, ahol olyan neves művészek voltak tanárai, mint Jeney Zoltán, Horváth Balázs, Serei Zsolt és Wilheim András. 2003-tól a zeneelmélet-tanári szakot is elkezdte Komlós Katalin irányítása alatt.

Rendszeresen koncertezik Dargay Marcellel és Dinyés Dániellel - saját műveik mellett elsősorban kortárs magyar és külföldi szerzők műveit adják elő. 2001 óta a Zeneakadémia ének és opera szakán korrepetitorként és zenei asszisztensként dolgozik. 2003-tól a Színművészeti Egyetemen zenei mesterséget tanít Kovalik Balázzsal.

2003 májusában meghívást és felkérést kapott Kiotóból (Japán) egy 7 perces zongoramű komponálására. 2003-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendelt tőle darabot. 2003 augusztusában részt vett a 2003 Ostrava Days (Csehország) keretén belül Christian Wolff, Tristan Murail, Alvin Lucier, Petr Kotík és más zeneszerzők és előadók 3 hetes mesterkurzusán és fesztiválján. 2004 őszén a Budapesti Őszi Fesztivál kérte fel egy általa választott svéd költő versének megzenésítésére.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
CentriFUGA produkció: Befejezetlen Contrapunctus
FUGA
Lemezajánló
További lemezek