BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Durkó Péter
Név: Durkó Péter
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1972
  Zeneszerző
 
 
A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Kocsár Miklós, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Petrovics Emil, Balassa Sándor, Bozay Attila, Szokolay Sándor, a párizsi Conservatoire-ban Jacquest Charpentier növendéke. Diplomáját 1997-ben Budapesten, 1999-ben Párizsban nyerte el.

Több zeneszerző-pályázat díjazottja és nyertese. 1996-ban, 2000-ben és 2001-ben Kodály-ösztöndíjas, 1996-97-ben és 2000-ben Eötvös-ösztöndíjas. 1997-ben a francia kormánytól kapott ösztöndíjat, 1999-ben a párizsi Académie des Beaux-Arts ösztöndíjasa, 2000-ben SACEM-díjat nyer Párizsban és a New York-i IBLA Zenei Alapítványtól "A legkiválóbb művész" díját kapja. 2002-ben a Magyar Köztársaság Corvin-lánc ösztöndíjában részesült, 2003-ban a Magyar Zeneszerzők Egyesülete Istvánffy Benedek-díját ítélték neki, 2006-ban Erkel Ferenc-díjjal tüntették ki.

A londoni Royal Academy of Music posztgraduális képzésében vett részt, részt vevője volt továbbá számos külföldi fesztiválnak. Örököse és kezelője Durkó Zsolt hagyatékának, alkalmanként saját darabjait is előadja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek