Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Barabás Lőrinc


trombita

 
1983. március 10-én született Budapesten. A trombitálást 12 évesen kezdte a Szabolcsi Bence Zeneiskolában, ahol klasszikus zenét tanult. 1999 és 2002 között a Kõbányai Zenei Stúdió hallgatója, itt ismerkedett meg a jazzel és egyéb zenei mûfajokkal. 2006 tavaszán végzett a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem Jazz tanszékén, tanárai Nemes Krisztina és Fekete-Kovács Kornél voltak. Tagja volt számos jazz és pop formációnak, de játszott szimfonikus zenekarban is.

Jelenleg a Soulwhat az Irie Maffia illetve a The Uptown Felaz együttesekben játszik. Ez utóbbiakkal filmzenét is szerzett, a Kész Cirkusz c. filmhez, mellyel a filmszemlén zenei díjat nyert.

2004 nyarán kezdett lejárni a Gimmeshot bulikra, itt ismerte meg Élõ Mártont (Dermot). DJ-kel való fellépései itt kezdõdtek. 2006-ban játszott Nicola Contéval. Zenehallgatás terén mindenevõ.

Díjak:
2010 Márciusi Ifjak Díj
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2007 Ladal Magánkiadás
2007 Famous Magánkiadás
2013 Barabás Lőrinc: Sastra A38 A38-CD-13