Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Barabás Lőrinc Eklektric


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
2005
E-mail
Weboldal
Telefon
+36 30 406 6776

 
A Barabás Lõrinc Eklektric 2005 novemberében alakult Budapesten - jókor és jó helyen.
A zenekarvezetõ trombitás, Barabás Lõrinc az elmúlt évek során több zenekarban és stílusban bizonyította tehetségét (Irie Maffia, Soulwhat, The Uptown Felaz) nemcsak itthon, de szerte Európában és azon túl is.

Elég tapasztalattal a háta mögött ezúttal saját útjára lépett, kiváló zenészek társaságában. Hamar kialakult törzsközönségükben éppúgy jelen vannak a jazztanszak megmondói, mint a bõnadrágos városi ifjúság.

Az Eklektric hangzása értelmezhetõ a Barabás Lõrinc által eddig is képviselt mûfajok (jazz, hiphop, dub, reggae, french house, experimental, elektronika stb.) keverékeként. Egyszer mintha Truffaz érzékeny trombitáját hallanánk, máskor Miles Davis cool-ja dereng fel korszerû ütemekbe ágyazva, de Eric Satie motívumokon sem lepõdhetünk meg. Mindezekhez olyan természetes módon társul a rap és a spoken word, hogy multikulturális szétesettség helyett végül egy személyes, kiforrott és hiteles hangzású, itthoni terepen pedig kifejezetten újszerû produkció szólal meg.

A zenekar "eklektrikus" hangzásában, a jazz kortárs, ám egyúttal közérthetõ formáit mutatja meg.

Az együttes további tagjai: Élő Márton (DJ, mpc); Kemon (rap); MC Sena (rap)
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2007 Ladal Magánkiadás Saját
2007 Famous Magánkiadás Saját
2008 Hungry for Hungary? - 2008-2009 Hungarofest Kht. HFEST-MXH 015-016