BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bánfalvi Béla
Név: Bánfalvi Béla
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1954
Hangszer: hegedű/karmester
 
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1977-ben végzett Szász József tanítványaként. Tanított a Zeneakadémia Zeneiskolai Tanárképző Intézetében, a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

Dolgozott a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában, a Magyar Állami Hangversenyzenekar koncertmestereként, és a Bartók Vonósnégyesben. 1986-tól a Budapesti Vonósok hangversenymestere.

Több, mint 50 hanglemez fűződik a nevéhez önállóan és a Budapesti Vonósok hangversenymestereként - többek között az olasz Nuova Era lemeztársasággal Vivaldi összes Concertójának felvétele, exkluzív szerződés a német Capriccio hanglemezkiadóval, stb.

Alapító tagja a 2003-ban alakult Budapest Szextett-nek. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Zeneművészeti Intézetében tanít.

1986-ban és 2001-ben Bartók Béla-Pásztory Ditta díjban részesült, 1998-ban Liszt Ferenc díjat kapott, 2006-ban a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntették ki.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Anima Musicae Kamarazenekar: Für Anima!
Koncertterem
Az Y generáció és a kortárs magyar zene
Régi Zeneakadémia
Josquin †500 | Bali János és az A:N:S Chorus sorozata 4/1.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek