BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Barcza Horváth József
Név: Barcza Horváth József
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1974
Hangszer: basszusgitár/nagybőgő
E-mail: barczabass@freemail.hu
  barczabass@chello.hu
Tel.: +36 20 207 8454
Együttes: Bosambo/Off Course/Szaniszló New Vibe Project/"B" Verzió Projekt/Tálas Áron Trió/Ávéd János Unity/Pecze Balázs Quartet
 
1974-ben született Budapesten. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Budapesti Tanárképző Intézetében tanult. 1995-től 1997-ig a Claudio Abbado által vezetett Gustav Mahler Ifjúsági Zenekar tagja volt, majd 1997-98-ban a Budapesti Fesztiválzenekarral dolgozott.

1995-ben Krakkóban a Jazz Juniors versenyen a "legjobb nagybőgős", 2002-ben a Magyar Rádió által szervezett jazzbőgő tehetségkutató versenyén már ő volt a zsűri alelnöke.

Sokféle formációban játszott, például a Franciaországban élő Gadó Gáborral, a Németországban élő Tony Lakatossal, valamint Snétberger Ferencel, felesége Szőke Nikoletta zenekerában. Játszott olyan neves külföldi zenészekkel, mint Frank London, Erik Truffaz, Palle Mikkelborg, hármójukkal lemezt is készített. 2013-ban jelent meg első, önálló szerzői lemeze 'Garden Of Myths' címmel a Fono Records gondozásában.

2007 és 2008 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem tanára volt, jelenleg az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és a Snétberger Zenei Központ tanára. Pedagógiai munkásságát 2010-ben Artisjus pedagógus díjjal jutalmazták.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
HoME - House. Music. Europe. FELHÍVÁS művészeknek
Ausztria, Magyarország, Szerbia, Spanyolország
A MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje
Zeneakadémia
ELMARAD | Molnár Anna és Osztrosits Éva koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek