BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Fábián Julianna
Név: Fábián Julianna
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1980
Hangszer: ének
E-mail: juli@julifabian.com
Link: www.julifabian.com/
  /www.facebook.com/Fabian.Juli.Fan.Club
Együttes: Just In Time/JazzJet/Barabás Lőrinc Eklektric
 
Fábián Julianna 1980. július 9-én született Budapesten. Zenei tanulmányait a Petőfi Sándor Általános iskola Ének-Zene tagozatán alapozta meg, ahol klasszikus zongorát is tanult. Később a Külkereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát, mellyel párhuzamosan (2001-2003) az Etűd Zeneiskolában sajátította el a jazzének alapjait, tanárai Munkácsi Bea és Winand Gábor voltak.

Két év ének tanulás után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakára, melynek jelenleg (2006) végzős hallgatója, Berki Tamás tanítványaként. Érett, átélt előadásmódja mellett kiemelkedően fejlett a stílusérzéke és improvizatív készsége.

Számos formáció tagja. Saját jazz kvartettje, a Just In Time több, mint egy éve van jelen a hazai jazz életben és ad koncerteket klubokban és fesztiválokon, többek közt a Jazztergom fesztivál, a Sziget Fesztivál, a Columbus Jazzklub, valamint az A38 színpadán, ahol legutóbb a blues legenda, Roben Ford előzenekaraként. A kvartett egyediségét - zenei sokszínűsége mellett - a saját szerzemények, a bensőséges légkör és finom játékmód adja. A formáció meghívására az együtteshez időnként olyan neves vendégművészek is csatlakoznak, mint Fekete-Kovács Kornél, Ducsai Szabolcs vagy Oláh Szabolcs.

Fábián Julianna további két állandó zenekarnak is tagja. Egy elektronikus nu-jazz - drum and bass formáció, a Barabás Lőrinc Eklektric (B.L.E.) énekesnője, amely a jazz alapjain nyugvó, színvonalas, de sokak által szerethető, modern zenét játszó együttes. A B.L.E. viszonylag rövid fennállása ellenére a hazai klubélet egyik legígéretesebb elektronikus együttese, számos fellépéssel a háta mögött, többek közt az A38 B-Connected fesztiválján. Tagja továbbá a Téli Márta művészeti vezetésével indult, öt jazzénekesnőből és öttagú zenekarukból álló, új formációnak is, amely a hazai jazz elit számos énekesnő-kiválóságát kívánja egyesíteni. Az együttes célja, hogy az egyéni stílusjegyek megtartása mellett harmonikus együttműködést és együtt-hangzást tudjon megvalósítani a különböző zenei egyéniségek közt.

Mindezek mellett az énekesnő rendszeres vendége a Gyárfás István Triónak, a Coolmen Triónak, több alkalommal énekelt már Pege Aladár zenekarával, a Budapest Jazz Orchestrával, több ízben fellépett a Magyar Rádió Márványtermében, valamint a közelmúltban adott önálló estet Berlin egyik patinás jazzklubjában.

Saját lemeze egyelőre nem jelent meg, de hallható a Gyárfás István Trió és Deseő Csaba közös albumán (Tale, 2003), valamint az Erik Sumo Band lemezén (My rocky mountain, 2005). Számos művész volt nagy hatással a zenéhez való viszonyára és munkásságára, a jazz énekesek közül a legfontosabbak: Ella Fitzgerald, Sarah Vaughn, Dianne Reeves, Bobby McFerrin, Tuck and Patti, Elaine Elias és Kurt Elling.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek