Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Sebella Katalin


fagott

Születési hely
Budapest
Születési dátum
1963

 
1963. október 15-dikén született. Nyolc éves korában hegedűlni kezdett, majd 1978 és 1983 között már fagott szakra járt a Győri Zenekonzervatóriumba, ahol tanára Vizsolyi Lívia volt. 1983-ban a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián Harsányi Zsolt és Fülemüle Tibor növendéke, diplomáját 1989-ben szerzi meg.

Játszott a Győri Filharmonikusokkal, vendégként a Magyar Állami Hangversenyzenekarral és a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarában.
Barokk és klasszikus fagotton egyaránt játszott a Corelli Kamarazenekar tagjaként (1984-1986) Ella István irányítása alatt. 1988 óta a Concerto Armonico (Budapest), illetve 1993-tól a Wiener Academie (karmester: Martin Heselböck) tagja. 1996/1997-ben vendégként játszik a Concentus Musicus (karmester: Nicolaus Harnoncourt), a Salzburger Kammermusik, az Innsbrucker Kammerorkester, a Wiener Nonett együttesekben.

Fellépett Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Japánban, Uruguayban.