Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Tószegi Bernát


szaxofon, klarinét

Születési hely
Algéria
Születési dátum
1975
Együttes
Weboldal

 
Tószegi Bernát 1975-ben született Algériában. 8 évesen kezdett furulyázni, majd 3 évvel később klarinétozni. 1989-ben felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatóriumba, ahol többek között Kraszna László is a tanára volt. 1998-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneakadémia klarinét szakán Dittrich Tibor tanítványaként. Ezt követően a Conservatoire National Superieur Musique et da Danse du Paris-Musique de Chambre kamarazene szakát végezte el, ahol 2005-ben diplomázott. Számos mesterkurzuson is részt vett, többek között Sabina Meyer, S. Friedli és Kesztler Ferenc kurzusán is.

Az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar alapítótagja és szólóklarinétosa. 1994 óta a Budapest Saxophone Quartet tenorszaxofonosa, alapító tagja, számos hazai és nemzetközi verseny díjnyertese (Olaszország, Németország, Svájc, Japán). 2010 óta a Budapest Studio Orchestra szólóklarinétosa, valamint a Britannica International School, Budapest zenetanára (klarinét,szaxofon).

Rendszeres közreműködője a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Filharmonikusok Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Magyar Nemzeti Színház produkcióinak.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2003 Creative Art Group: Gentle Love Creative Art Ensemble CAE 039
2004 Krisztina Jónás & Budapest Saxophone Quartet: Spirit Allegro Thaler MZA-073
2012 Budapest Saxophone Quartet: Imagine Allegro Thaler MZA-105