Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Jakobi László


cselló, rebek

Születési hely
Születési dátum
1952
Együttes

 
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát 1971 és 76 között végezte Mező László, Sándor Frigyes és Rados Ferenc növendékeként. 1976-83-ban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagja, részt vett a zenekar New York-i (Carnegie Hall), washingtoni (Kennedy Center), londoni (Royal Festival Hall), amsterdami (Concertgebouw)hangversenyein. 1982 óta a Mandel Quartett csellistája, 1991 óta az EAR Kamaraegyüttes tagja.
Hanglemezfelvételeket készített a Hungarotonnál és a németországhi Thorofonnál. 1991-ben szólista résztvevője a Bourgesi Fesztiválnak (Franciaország), 1992-ben a Sevillai Világkiállítás nyitókoncertjén a Mandel Quartett-tel lépett fel. koncertezett a Zeneakadémián, a Pesti Vigadóban, és Bécsben; a Mandel Quartett tagjaként Cervantino Fesztiválon Mexikóban, a Jaffa Fesztiválon Izraelben, valamint Svédországban, Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Andorrán. Készített rádió- (Vatikán, Berlin, Bécs, Koppenhága) és televíziófelvételeket (Beyond 2000 - Sky News, NDR-talkshow); Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara