Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Adamik Gábor


tuba

Születési hely
Budapest
Születési dátum
Együttes

 
Adamik Gábor 1982-ben nyert felvételt a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumba Budapesten. 1986-ban végzett, és még abban az évben megkezdte tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol 1991-ben végzett. 1991-től 1997-ig Roger Bobo több mesterkurzusán is részt vett (Hammelburg, Németország; Riva, Olaszország). Tanárai között olyan neves művészek voltak, mint például Gergely Gyula.

Számos hazai és nemzetközi versenyen is részt vett, és ért el jelentős eredményeket (Országos Középiskolai Rézfúvós Verseny, Miskolc - Tuba kategória: 1. díj és a verseny fődíja, 1984 / Nemzetközi Rézfúvós Kamarazenei Verseny, Barcs: 1. díj, 1986 - az Akadémia Rézfúvós Kvintett tagjaként / Maurice André Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny, Narbonne Franciaország: 2. díj, 1991 / Nemzetközi Rézfúvós Kvintett Verseny, Gmünd, Ausztria: 2. díj, 1991).

1986 óta alapító tagja az Akadémia rézfúvós Kvintettnek, 1995 és 2006 között a Brummadza Tuba Kvartettben játszott, 2007-től kezdve pedig a Nehéz Fiúk Tuba Kvartettben (Heavy Brass Guys Tuba Quartet), mindezek mellett pedig a Magyar Állami Operaház zenekarának, valamint a Budapesti Filharmóniai Társaságnak a tubása.