Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Ágoston Gábor


dob

Születési hely
Születési dátum
Együttes

 
Ágoston Gábor dobos az Erkel Ferenc Jazz-Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte jazztanulmányait. Itt ismerkedett meg Mózes Tamarával is, akivel 2007-ben megalapították Tamarazene duójukat, mellyel 2008-ban megnyerték a Ki-látó Tehetségkutató versenyt, majd több évig koncerteztek együtt. Ágoston Gábor több más formációban is fellépett már. A 2006-os Lamantin Jazztábort követően Tóth Dáviddal, Kováts Gergővel, Pozsár Mátéval és Kása Julival megalapította a Koala Fusiont, majd néhány hónappal később megnyerték a balatonfüredi jazz-tehetségkutató versenyt. Ennek köszönhetően készült el első lemezük is Egy izsapi lány címmel 2008-ban. Több helyen koncerteztek mind belföldön, mind külföldön (Szeged, Tata, Németország, Erdély, Budapest). Közös lemezt adtak ki ifj. Kurtág Györggyel Walk on Water címmel.

2007 októberében Tóth Dáviddal, Kováts Gergővel, Pozsár Mátéval és Kása Julival létrehozták a Babám Zenekart, amivel az A38 hajón rendezett Cross Border Jazz Fesztiválon mutatkoztak be először még ugyanabban az évben. Egészen 2009-ig volt a zenekar dobosa. Felléptek a Sziget Fesztiválon, a Tordasi Fösztiválon, és gyakran játszottak az Erszébet téri Gödör klubban.

A Boogie Mamma zenekar dobosa, valamint 2013 és 2014 között a The Subotage zenekar tagja volt.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2007 Koala Fusion: Egy izsapi lány Magánkiadás BTZ65D
2009 Columbus Jazz Nights Vol.1 - Live At The Columbus Jazz Ship Hunnia Records HRCD 922
2010 Koala Fusion feat Kurtág György Jr.: Walk on Water Hunnia Records HRCD1003