Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Koala Fusion


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
2006

 
A Koala Fusiont 2006 februárjában hozta létre az Erkel Ferenc Jazz-Zeneművészeti Szakközépiskola három első évfolyamos diákja: Ágoston Gábor dobos, Pozsár Máté zongorista és Tóth Dávid basszusgitáros. A 2006-os Lamantin Jazztábor során csatlakozott hozzájuk Kováts Gergő szaxofonos. A zenekar öt hónappal később megnyerte a balatonfüredi országos jazz verseny első díját. A zsűri tagjai László Attila, Winand Gábor, Fridrich Károly, Binder Károly és Laczó Zoltán Vincze voltak. Ennek köszönhetően tudták felvenni első albumukat az "Egy izsapi lány" címmel, mely 2007-ben jelent meg. Felléptek Szegeden, Tatán, több budapesti klubban, játszottak Németországban és Erdélyben, de kísértek gospelkórust is. 2010-ben közös lemezt adtak ki ifj. Kurtág Györggyel.

A Koala Fusion zenekar a szabad improvizációkkal tűzdel experimentális zenén keresztül a latin ritmikától kezdve a szvingekig és a free elemekig szinte mindent játszik. Zenéjük gerincét a modern jazz adja, népdalokkal és fúziós elemekkel bővítve. Gyakran játszanak együtt Kása Juli énekessel, adtak már koncertet a Gödörben, az A38 Hajón, a Budapest Jazz Clubban és a Kulteában is.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2007 Koala Fusion: Egy izsapi lány Magánkiadás BTZ65D Saját
2009 Columbus Jazz Nights Vol.1 - Live At The Columbus Jazz Ship Hunnia Records HRCD 922
2010 Koala Fusion feat Kurtág György Jr.: Walk on Water Hunnia Records HRCD1003 Saját