Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Barbinek Gábor


harsona

Születési hely
Nyíregyháza
Születési dátum
1976
Együttes

 
Nyíregyházán született 1976-ban. 2003-ban szerezte meg művész- és tanári diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakán (többek között) Selényi Dezső növendékeként. Ugyanekkor lett tagja a Magyar Rádió legendás tánczenekarának, a Stúdió 11-nek. Session- és stúdiózenész, számos hazai formációban játszott és játszik jelenleg is: Up!, Budapest Jazz Orchestra, Common Ground Jazz Quintet, Zséda, Váczi Eszter és a Szörp. 2005. tavaszán egyedül képviselte Magyarországot az Európai Rádiók Szövetsége (EBU) big bandjének nemzetközi turnéján.

2007-ben a kortárs zene interpretálása terén nyújtott tevékenységéért Artisjus-díjban részesült. 2024-ben szintén Artisjus díjat vehetett át a Stúdió 11 tagjaként, mivel az együttes 60 éves, jubileumi koncertjét választották meg az év produkciójának.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2000 Szörp: Fresh off the Wire Magánkiadás
2009 Eclectic Path BMC Records BMC CD 159
2014 Circular BMC Records BMC CD 204
2015 Sárik Péter: Idebent-Odakint Magánkiadás