BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kalló Zsolt
Név: Kalló Zsolt
Hangszer: hegedű
E-mail: kallo.zsolt@vftnet.hu
Tel.: +36 70 384 3597
Link: www.capellasavaria.hu/
Együttes: Capella Savaria/Kalló Quartet/Authentic Quartet
 
Kalló Zsolt a Capella Savaria művészeti vezetője, koncertmestere és szólistája. 1990-ben kitüntetéssel végzett a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián, majd tanulmányait Végh Sándornál folytatta Salzburgban.

Bejárta a világot több rangos kamaraegyüttes koncertmestereként (Sonora Hungarica, Aura Musicale, Concerto Armonico, Orfeo Zenekar), de szólistaként is ismertté vált TV-, rádió- és CD-felvételein keresztül. Az Authentic Quartett és a Trio Antiqua alapítója. Tomasini, Kraus, Michael Haydn hegedűversenyeinek magyarországi bemutatója is az ő nevéhez fűződik.

Régizenei kurzusok meghívott professzora. Jelenleg a szombathelyi Művészeti Szakközépiskola és a győri Zeneművészeti Főiskola tanára.

Kiemelkedő zenei előadó-művészeti tevékenysége elismeréseként 2014-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki. 2022-ben pedig Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek