BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Tószegi Bernát
Név: Tószegi Bernát
Születési hely: Algéria
Születési dátum: 1975
Hangszer: szaxofon/klarinét
Link: www.bsq.hu/
Együttes: Budapest Szaxofon Quartet
 
Tószegi Bernát 1975-ben született Algériában. 8 évesen kezdett furulyázni, majd 3 évvel később klarinétozni. 1989-ben felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatóriumba, ahol többek között Kraszna László is a tanára volt. 1998-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneakadémia klarinét szakán Dittrich Tibor tanítványaként. Ezt követően a Conservatoire National Superieur Musique et da Danse du Paris-Musique de Chambre kamarazene szakát végezte el, ahol 2005-ben diplomázott. Számos mesterkurzuson is részt vett, többek között Sabina Meyer, S. Friedli és Kesztler Ferenc kurzusán is.

Az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar alapítótagja és szólóklarinétosa. 1994 óta a Budapest Saxophone Quartet tenorszaxofonosa, alapító tagja, számos hazai és nemzetközi verseny díjnyertese (Olaszország, Németország, Svájc, Japán). 2010 óta a Budapest Studio Orchestra szólóklarinétosa, valamint a Britannica International School, Budapest zenetanára (klarinét,szaxofon).

Rendszeres közreműködője a Magyar Állami Operaház, a Nemzeti Filharmonikusok Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Magyar Nemzeti Színház produkcióinak.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek