BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Ágoston Gábor
Név: Ágoston Gábor
Hangszer: dob
Együttes: Koala Fusion
 
Ágoston Gábor dobos az Erkel Ferenc Jazz-Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte jazztanulmányait. Itt ismerkedett meg Mózes Tamarával is, akivel 2007-ben megalapították Tamarazene duójukat, mellyel 2008-ban megnyerték a Ki-látó Tehetségkutató versenyt, majd több évig koncerteztek együtt. Ágoston Gábor több más formációban is fellépett már. A 2006-os Lamantin Jazztábort követően Tóth Dáviddal, Kováts Gergővel, Pozsár Mátéval és Kása Julival megalapította a Koala Fusiont, majd néhány hónappal később megnyerték a balatonfüredi jazz-tehetségkutató versenyt. Ennek köszönhetően készült el első lemezük is Egy izsapi lány címmel 2008-ban. Több helyen koncerteztek mind belföldön, mind külföldön (Szeged, Tata, Németország, Erdély, Budapest). Közös lemezt adtak ki ifj. Kurtág Györggyel Walk on Water címmel.

2007 októberében Tóth Dáviddal, Kováts Gergővel, Pozsár Mátéval és Kása Julival létrehozták a Babám Zenekart, amivel az A38 hajón rendezett Cross Border Jazz Fesztiválon mutatkoztak be először még ugyanabban az évben. Egészen 2009-ig volt a zenekar dobosa. Felléptek a Sziget Fesztiválon, a Tordasi Fösztiválon, és gyakran játszottak az Erszébet téri Gödör klubban.

A Boogie Mamma zenekar dobosa, valamint 2013 és 2014 között a The Subotage zenekar tagja volt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek