BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Juhász Gábor
Név: Juhász Gábor
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1968
Hangszer: gitár
Link: www.juhaszgabor.eu
Együttes: Off Course/Dés László Septet/Juhász Gábor Trió
 
1968. február 16-án született Budapesten. Négyéves kora óta zenél.
Pécsi középiskolás évei alatt Nagy Ernő kórusaiban énekelt. A gitár és a jazz iránti odaadó lelkesedése végül elvezetett oda, hogy felvételizzen a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz gitár szakára, ahol Babos Gyula tanítványa lett (1988-1992). 2003-ban beiratkozott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz gitár szakára.

A konzervatóriumi évek alatt került szakmai és személyes kapcsolatba Barcza Horváth Józseffel, Szakcsi Lakatos Róberttel, Fekete Kovács Kornéllal, valamint Binder Károllyal, akivel megalakították a Pangea együttest. Következő zenekarát a Tin-Tin Quartetet Szőke Szabolcs gadulkással, Szalai Péter tablással és Monori Andrással alapította. A zenekar előbb Borlai Gergő, majd Nyusztay Iván ütőssel alakult Tin-Tin Quintetté. Számos hazai és külföldi koncertet adtak.

1990 óta, egy hosszabb megszakítással, a Postások Erkel Ferenc Zeneiskolájában tanít jazz gitár szakon. Zenei tárgyú cikkei 1998 óta rendszeresen megjelennek. Közreműködött egyebek mellett Téli Márta és Winand Gábor közös lemezén is. Az Indiából hazatérő Lantos Zoltán 2002-ben meghívta a Mirrorworld Quartet nevű zenekarába, ahol Dresch Mihállyal és Horváth Kornéllal játszott együtt. Tagja volt a Bosambónak, az Off Course-nak, a Balázs Elemér Groupnak, valamint a Dés László Szeptetnek. 2006-ban jelent meg a "Szakíts, ha tudsz!" című album, melyet Marozsán Erika színésznővel és Jónás Tamás szövegíróval közösen készített.

2002-ben elnyerte a Gramofon Magyar Jazz Díját. 2009-ben Jónás Tamás jelölése alapján elnyerte az AEGON Művészeti Társdíjat.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek