BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Markó Ádám
Név: Markó Ádám
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1982
Hangszer: dob
Link: www.myspace.com/adammarko
Együttes: Special Providence/David Kollar Project
 
1982. január 26-án Budapesten, muzsikus családban született. Édesapja és édesanyja is komolyzenészek, ezért gyermekkorától központi szerepet játszott életében a zene. 4 éves korától elkezdett zenére "ütögetni"; már akkor elhatározta, hogy ezzel szeretne foglalkozni életében. 1988-1996-ig tanult Balázs Oszkár, majd Kovács Tibor növendékeként a Budapesti Aelia Sabina Zeneiskolában. 1996 őszén felvételt nyert Nesztor Ivánhoz és 2001-ig nála tanult. Itt kezdett el komolyabban foglakozni a jazz zenével, az improvizációval, és hogy hogyan kell a zenében dobosként gondolkodni. 2001-ben felvették a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol 2006-ban végzett. Tanárai Sramkó János, Solti János, Jávori Vilmos, Babos Gyula, Tóth János Rudolf.

2003-ban megalapítják zongorista barátjával, Cséry Zoltánnal a Special Providence formációt, amivel céljuk saját muzsikát létrehozni, önmagukat kifejezni. A zenekarnak eddig 2 lemeze jelent meg, sikerrel koncerteznek itthon és külföldön (Anglia, Szlovákia, Románia) egyaránt. 2009-ben meghívottjai voltak a London Jazz fesztiválnak, amely az egyik legrangosabb zenei esemény a világon.

2009-ben szlovák gitáros barátjával, David Kollar-al alapít egy jazz/experimental triót, amellyel koncerteztek szerte Európában (Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szerbia, Bulgária, Görögország) és meghívottjai voltak az athéni Technopolis Jazz Fesztiválnak.

Mindezek mellett közreműködik számos pop/rock produkcióban mint sessionzenész (Hrutka Róbert, Ganxta Zolee, Miller Zoltán).
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek