BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Soós Márton
Név: Soós Márton
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1982
Hangszer: nagybőgő
Együttes: Oláh Szabolcs Quartet/Modern Art Orchestra/Just In Time/Ávéd-Csongrádi Quartet/Fekete-Kovács Quintet/Hajdu Klára Quartet/Oláh Szabolcs Quintet
 
Az általános iskolai évek alatt hegedülni tanult, majd 16 évesen tért át a basszusgitárra, egy évvel később kezdett el bőgőzni. Első tanára Kiss Attila volt. 2000-ben vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékére, ahol Berkes Balázs növendéke lett.

1999-től tagja volt Fritz József jazzklarinétos zenekarának, amely klasszikus swing zenét játszott, az együttes Still & Sparkling című lemeze 2003-ban jelent meg.

Oláh Szabolcs gitárossal 1998 óta zenél együtt, 2006-ban jelent meg az Oláh Szabolcs Quartet Inner Spring című albuma. A zenekar nagy sikerű koncerteket adott számos hazai helyszínen kívül Brüsszelben és Athénban is. 2007-ben az olaszországi Bargaban megrendezett jazzverseny első helyezettjei lettek.

2007 óta a Balázs Elemér Group tagja, a zenekar Early Music (2007) és Memories (2009) című lemezein játszik. Az együttes tagjaként a hazai klubbok és fesztiválok mellett több külföldi helyszínen is volt alkalma zenélni.

2009-ben csatlakozott a Fekete-Kovács Kornél Quintethez, még ebben az évben rögzítették a zenekar és a pécsi Pannon Filharmonikusok közös albumát, amely 2010-ben jelent meg és elnyerte a Fonogram – Díjat, Az Év Hazai Jazz Albuma kategóriában. A 2011-es lemezbemutató koncert sztárvendége Rick Margitza, amerikai szaxofonművész, Miles Davis egykori zenésztársa volt.

2010-ben csatlakozott a Modern Art Orchestrához, amellyel ugyanebben az évben nagy sikerrel szerepeltek a sanghaji világkiállításon.

Lamm Dáviddal az egyetemi évek óta zenél együtt különböző formációkban. A kiváló gitáros-énekes-zeneszerző 2010-es, 1st The One című lemezén is közreműködik.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek