BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Sárik Péter
Név: Sárik Péter
Születési hely: Cegléd
Születési dátum: 1972
Hangszer: zongora
Link: www.sarikpeter.hu
Együttes: Jazzpression/Jávori Sound Machine/Sárik Péter Trió/Luiza Zan - Sárik Péter Duó/Berki Tamás - Sárik Péter Duó
 
1972. május 6-án született Cegléden. Az általános iskolában speciális Kodály-módszerrel tanult zenét, zongorázni 7 évesen kezdett. Érettségijét a ceglédi Kossuth Lajos középiskolában szerezte. 1992-ben sikeresen felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol Szakcsi Lakatos Bélától, Binder Károlytól és Gonda Jánostól tanult. 1997-ben diplomázott, később klasszikus zenei tanulmányokat folytatott Prunyi Ilona irányításával. Első zenekarát 15 évesen alapította, mellyel magyar népzenét és saját szerzeményeket játszottak.

Az évek során majdnem minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus, könnyű-, pop-, latin és világzenét, sőt Sík Olgától énekelni is tanult. Játszott a Cotton Club Singerszel, a Kimnowakkal, Regős Istvánnal, Lakatos Ágnessel, Gerendás Péterrel stb. Emellett különböző jazzformációkkal játszott és felvételeket is készített. 4 éven keresztül volt a japán Roland cég zongora-bemutatója. Jelenleg az első számú zenekara a Jazzpression, de ezen kívül stúdió- és sessionzenészként is dolgozik.

Sárik Péter Ways című szerzeménye a Nashville-i Nemzetközi Dalszerző Versenyen a közönségszavazatok alapján a harmadik helyen végzett.

2022-ben Artisjus-díjjal ismerték el az év könnyűzeneszerzője kategóriában.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek