BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Jelinek Emil
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1976
Hangszer: ütőhangszerek/ének
Együttes: Babos Project Romani/László Attila Quintet
 
1976. augusztus 13-án született Budapesten. Tizenhárom éves korában kezdett el érdeklődni a zene iránt, majd hamarosan szülei meglepték egy dobfelszereléssel, s négy hónappal később már saját zenekarával koncertezett. Számtalan formációban dobolt és énekelt, 16 évesen már olyan nagy nevekkel játszott együtt, mint Szakcsi Lakatos Béla vagy Babos Gyula.

Dobosként budapesti vendéglátós helyeken zenélt, szabadidőközpontokban koncertezett, szinte minden magyarországi jazz fesztiválon fellépett, és külföldön is sikereket aratott. Négy évig játszott a bécsi Hotel Marriottban egy zenekarban. Egyik alkalommal a jazz óriás, Chick Corea is felfigyelt rá, s két dal erejéig beült mögé zongorázni.

Jelinek Emil kiváló énekes és dobos egy személyben, beat-box (szájdobolás) technikája pedig nemzetközi szinten is egyedülálló.

2001 szeptemberében Oláh Tzumo Árpád együttesével lépett fel Brüsszelben a Jazz Hoeilaart Fesztiválon, ahol az év legjobb európai dobosának választották. 2003-ban két Fonogram-díjat is nyert: Az év felfedezettje és Az év jazz albuma (szintén a Tzumo Trióval) elismeréseket. 2004. június 5-én Sting előtt énekelt az '56-osok terén rendezett Kapcsolat koncerten.

Az említett Tzumo Trió mellett olyan együttesekben is közreműködött, mint a Babos Romani Projekt vagy a László Attila Quintet.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek