BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Székely István
Születési hely: Dunaújváros (Sztálinváros)
Születési dátum: 1960
Hangszer: zongora
 
1960. május 23. Sztálinváros (Dunaújváros)

Zongora-tanulmányait 5 éves korában kezdte, és 1977-ben első díjat nyert a soproni Nemzetközi Zongoraversenyen. 1978-ban felvették a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára, ahol tanárai Kadosa Pál és Kocsis Zoltán voltak. Tanulmányai során számos nemzetközi zenei versenyen nyert díjat: 1981-ben a budapesti Liszt-Bartók versenyen negyedik lett; 1983-ban a Salamancai Nemzetközi Zongoraversenyen első díjjal jutalmazták. Ugyanebben az évben ösztöndíjat kapott a Cziffra Alapítványtól.

Székely István gyakran fellép Magyarország koncerttermeiben és a Magyar Rádióban. Liszt A-dúr zongoraversenyét a Magyar Televízió rögzítette. 1986 óta a Zeneakadémián tanít, 1989-ben a Soros Alapítvány ösztöndíjával hosszabb időt töltött az USA-ban.

A kelet-európai országokon kívül koncertezett Ausztriában, Franciaországban, Japánban, Spanyolországban, Indiában és Hong-Kongban. 1984-ben részt vett az Interforum Fesztiválon. 1985-ben a Bath Fesztivál (Anglia) meghívottja volt, majd 1987-ben a salzburgi Várkoncerteken lépett fel Ausztriában. 1988-ban a Nyugat-Berlini Szimfonikus Zenekar szólistája volt.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Kurtág György: `Csendes sorok` Dobszay Lászlóról - Mizsei Zoltán filmje
BMC
Lemezajánló
További lemezek