BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Yengibarjan David
Név: Yengibarjan David
Születési hely: Jereván (Örményország)
Születési dátum: 1976
Hangszer: harmonika
Együttes: Trio Yengibarjan/David Yengibarian Oktett
 
A jereváni zeneiskolában kezdte harmonika-tanulmányait, majd 1995-től Magyarországon képezte tovább magát.

Fellépett több színházi produkcióban. Muzsikált Lukáts Andor Portugál című filmjében, Joye Sergent Bűn és bűnhődésében. A Holstein Lovers című filmben - amelynek zenéjét Snétberger Ferenc szerezte - együtt játszott Snétberger Ferenccel és a kitűnő nagybőgőssel, Barcza Horváth Józseffel, akivel itt alapozta meg azóta is tartó mély emberi és szakmai barátságát. Zeneszerzője volt Farkas György: Vérvonal, Fésüs András: Street, Heart, Beat, Szőke András: Három című filmjeinek. Monori Andrással közösen szerezték a Magyar Éva által rendezett A nagy hű ha című színdarab zenéjét.

Fellépésein részben saját szerzeményeit játssza, ami az örmény népzene, az argentin tangó, illetve Astor Piazzolla zenei világának ötvözésére tesz kísérletet. De játszott számos jazz- és folkformációban is.

Több külföldi meghívásnak tett eleget. Hallhatta a közönség egyebek közt Párizsban, Londonban, Amszterdamban, a Terschelling-szigeten, Bécsben, az Edinburgh-i Színházi és Zenei Fesztiválon. Budapesten fellépett egyebek mellett a Fonóban, a Merlin Színházban, a Trafóban, a Szkéné Színházban, a Vistában és a Matáv Zeneházban.

2001-ben Prágában az Archa Divadlo-ban Snétberger Ferenc és Barcza Horváth József társaságában lépett fel a Khamaro Roma fesztiválon, szólóban vendégszerepelt egy Milos Forman fiai által rendezett színdarbban. Fellépett Marozsán Erika (ének) és Lázár Zsigmond (hegedű) társaságában a Gloomy Sunday (azaz a Szomorú vasárnap) című film tiszteletére rendezett fesztiválon Kölnben a Flora kastélyban.

1999-ben alakította meg a nevét viselő triót, arra törekedve, hogy ötvözze az argentin tangó, az azt megújító Astor Piazzolla és a különféle népzenék világát. A trió több személyi átalakulást követően Barcza Horváth József bőgőssel és Juhász Gábor gitárossal vette fel első lemezét. 2002-től a trióban David Yengibarjan új társai bőgőn Egri János, gitáron pedig Botos József.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Kurtág György: `Csendes sorok` Dobszay Lászlóról - Mizsei Zoltán filmje
BMC
Lemezajánló
További lemezek