BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kedves Csanád
Név: Kedves Csanád
Születési hely: Csíkszereda (RO)
Születési dátum: 1983
  Zeneszerző
E-mail: csihany@yahoo.com
Link: csanadkedves.wordpress.com/
 
 
Kedves Csanád 1983-ban született, Csíkszereda városban. Zenei tanulmányait szülővárosában kezdte el zongora főszakon, és 14 éves koráig képzőművészettel is foglalkozott.

1999-től a budapesti Bartók Béla-, illetve Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola zeneszerző szakos diákja. 2005 és 2010 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán tanult, főtárgy tanára Serei Zsolt volt. Ezen periódusban szerzőként és hallgatóként aktív résztvevője a szombathelyi Bartók Szeminárium- és Fesztiválnak, ahol Jeney Zoltán és Csapó Gyula kurzusait látogatta. 2011-től Kodály Zoltán zenei alkotói ösztöndíjas.

Budapest kortárs zenei életének aktív résztvevője. 2013-ban Rajk Judittal, Balogh Mátéval és Tornyai Péterrel a FUGA Budapesti Építészeti Központban megalapította a CentriFUGA elnevezésű kortárs zenei műhelyt, amely azóta több tucat kortárs magyar zenemű ősbemutatójának adott otthont. Fiatal magyar zeneszerzők darabjai mellett többek között Kurtág György, Vidovszky László, Jeney Zoltán, Serei Zsolt, Horváth Balázs, Csapó Gyula és Dargay Marcell darabjai is rendszeresen megszólalnak. Ezeken az alkalmakon zeneszerzőként és karmesterként is részt vesz.

2015 májusától a Hermina Galéria alkotói csoportjának is tagja. Műveivel számos pódiumon bemutatkozott már, megmozdította Budapest és Bukarest közös zenei életét is, és nem utolsó sorban talán a legkiválóbb előadóművészek, illetve kortárs színházak felkéréseire komponál napjainkban.

Erdély kortárs zenei életének is meghatározó figurája. Rendszeresen szervez koncerteket a határon túl, ahol magyar és román szerzők műveit egyaránt műsorra tűzi.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Kurtág György: `Csendes sorok` Dobszay Lászlóról - Mizsei Zoltán filmje
BMC
Lemezajánló
További lemezek