Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

East Side Jazz Company


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
E-mail

 
Az East Side Jazz Company a Lakatos Ágnes Trió kibővítésével jött létre. A zenekar egyéni hangzásvilágát annak köszönheti, hogy megpróbál elszakadni a hagyományos amerikai jazztől, és a hangsúlyt a kelet-európai, balkáni dallam- és ritmusvilágra helyezi. Így újszerű a zenekar összetétele is: a hagyományos jazzcombo-felállás mellett szerepet kap a cimbalom, a hegedű, valamint több népi fúvós hangszer is. Az East Side Jazz Company abban különbözik más hasonló irányú törekvéstől, hogy a kompozícióik dalok, tehát az énekhang kerül a fókuszba - Lakatos Ágnes, az egyik legelismertebb hazai jazzénekesnő tolmácsolásában.

Az ESJC magyarországi jazzklubok és fesztiválok gyakori fellépője. Első szólólemezük, melynek címe Bora, 2003-ban jelent meg. A zenekar bőgőse, Csuhaj Barna Tibor szerzeményire Enyedi Sugárka írt szöveget. A tagok a jazz műfaján kívül gazdag tapasztalatokkal rendelkeznek a különböző népzenék területéről is, de az avantgarde zene birodalma sem ismeretlen számukra.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2003 East Side Jazz Company: Bora Binder Music Manufactory BMM 0303 43244842 Saját
2005 Hungarian Jazz Store BMC HMIC BMC PCD 016 Promóciós kiadvány, kereskedelmi forgalomban nem kapható / 4 CD
2006 East Side Jazz Company: Fata Morgana Binder Music Manufactory BMM 0504 Saját
2008 Hungry for Hungary? - 2008-2009 Hungarofest Kht. HFEST-MXH 015-016