Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Ilosfai Csenge


hegedű

Születési hely
Születési dátum
Együttes
Weboldal

 
Ilosfai Csenge hegedűművész zenész családból származik, így mivel kis kora óta muzsika vette körül, nem is volt kérdés, hogy ezen a pályán szeretne elindulni. Tehetsége igen hamar megmutatkozott, több versenyen ért el kiemelkedő helyezéseket, a hegedűn kívül még kamarazene kategóriában is. Már a zeneiskolában is kipróbálhatta magát a zenekar koncertmestereként, majd később a konzervatóriumban szintén ez a megtiszteltetés érte. Középiskolai évei alatt nyerte harmadik díját a XIII. Bárdos Alice Országos Hegedűversenyen.

Fiatal kora ellenére számos európai ország koncertpódiumain szerepelt, de megfordult Kínában, Oroszországban, az Usában és Thaiföldön is. A sok-sok turnéra mind kiváló zenekarok tagjaként utazott. Egyik első ilyen útja Bayreuthba vezette a französische Jugendorchester muzsikusaként.

Bachelor diplomáját Győrben szerezte, ahol a fél évente megrendezett Tudományos Diákköri konferenciák, valamint az Országos Dohnányi Ernő Kamarazenei Versenyek sokszoros díjazottja volt kamarazene és szóló kategóriákban, és már ebben az időszakban a Győri Nemzeti Színház Zenekarának tagja is volt.

Művész, és művésztanár mesterdiplomáit kitüntetéses minősítéssel 2017-ben fejezte be. Ez idő alatt is rengeteget utazott, és számos zenekarban megfordult, úgy mint a Giuseppe Verdi Orchestra, a Nemzeti Filharmónia Zenekar, a Bruno Walter Symphony Orchestra, az Arpeggione Kammerorchester, és a Wien Klang Sinfonietta. 2016-ban Brahms hegedűversenyét játszhatta a Budapesti Duna Palotában a Symphonia Fantasia szimfonikus zenekar kíséretével. Ugyanettől az évtől tagja a Magyar Virtuózok Kamarazenekarnak, 2018 óta pedig a MÁV Szimfonikus Zenekar első hegedű szólamvezetője. Többek között olyan nemzetközileg elismert karmesterek kezei alatt játszott, mint Kocsis Zoltán, Pinchas Steinberg, Kobayashi Ken-Ichiro, Jurij Simonov, Justus Franz, Kovács János, Medveczky Ádám.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2020 Trio Energico: Korszakok Gyöngyszemei
(Trio Energico: Timeless Masterpieces)
Magánkiadás Saját