Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Pocsai Krisztina


ének

Születési hely
Születési dátum
Együttes

 
A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolát klasszikus zongora szakon végezte el, 1998-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszékén jazzének szakon diplomázott. Számos hazai könnyűzenei lemezen szerepelt vokalistaként, a pop és a funky stílusokban tett kirándulásainak eredménye az a három album, melyen szerzőként és főként szövegíróként működött közre.

2004-ben megjelent balladalemezén társai a magyar jazz nagyformátumú alakjai, Szakcsi Lakatos Béla és Tomsits Rudolf, illetve és a fiatal generáció tehetséges képviselői, Orbán György és Lakatos András. Sajnos a lemez megjelenését Tomsits Rudolf már nem érhette meg, ezért muzsikustársai a But Beautiful című albumot a trombitás emlékének ajánlották. 2011-ben önálló előadói-szerzői lemeze jelent meg Home at last címmel. Dalaiban – melyek közt szvinges, groove-os, latinos hangulatú, vagy éppen ballada is található – pillanatnyi hangulatokat, élete bizonyos időszakaira jellemző érzelmeket, gondolatokat fogalmaz meg.

Saját kvintettje mellet gyakran lép fel különböző duó formációkban is.

A sokak által hazánk egyik leggyönyörűbb hangú énekesnőjének tartott művész hosszú éveken át volt a Petőfi, majd a Bartók Rádió jazzműsorainak vezetője. Ma már nemcsak énekesnőként és zenepedagógusként, hanem logopédusként és hangterapeutaként is dolgozik.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
1995 Fusio Quartet: Life Rhythm Bouvard & Pécuchet VBP 032
2000 Tax Free - Kaland Universum Records 000316-2
2004 Szakcsi Lakatos Béla-Pocsai Krisztina: But Beautiful CD BÁR BUDA DM002 Saját
2005 Hungarian Jazz Store BMC HMIC BMC PCD 016 Promóciós kiadvány, kereskedelmi forgalomban nem kapható / 4 CD
2009 Myrtill: Randevú
(Myrtill: Rendez-Vous)
Magánkiadás -