Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Pusker Júlia


hegedű

Születési hely
Kecskemét
Születési dátum
1991
Weboldal

 
Pusker Júlia zenész családban született 1991-ben Kecskeméten. 5 évesen kezdett el hegedülni. 2005-ben felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előkészítő tagozatára, ahol Kokas Katalin, majd 2006-ban Kertész István növendéke volt. 2011-től a londoni Royal Academy of Music-ban folytatta tanulmányait Pauk György irányításával. Mesterdiplomáját 2016-ban vehette át.

2014-ben a Junior Prima díjat, 2019-ben pedig a Cziffra Fesztivál Tehetség díját nyerte el. Még ugyanebben az évben, 2019-ben a brüsszeli Erzsébet Királyné Versenyen 5. helyezett lett. Szólistaként fellépett többek között a Belga Nemzeti Zenekarral, a Brüsszeli Filharmonikusokkal, a Kansai Filharmonikus Zenekarral, a London Mozart Playersszel, a MÁV Szimfonikus Zenekarral, az Óbudai Danubia Zenekarral, a Pannon Filharmonikusokkal, a Budapesti Vonósokkal, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Weiner-Szász Kamarazenekarral, a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával, a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, a Győri Filharmonikus Zenekarral és a Zuglói Filharmóniával. Számos mesterkurzuson és fesztiválon vett részt, pl: Besançon Zenei Fesztivál, az IMS Prussia Cove, a Holland Music Session, Kronberg Akadémia és a Santander Fesztivál Akadémia.

2016 októberétől a brüsszeli Queen Elisabeth Music Chapel rezidens művésze Augustin Dumay irányítása alatt.

A Michael Guttman Foundation jóvoltából egy 1690-ben készült Matteo Goffriller hegedűn játszik.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2020 A Tribute to Ysaÿe Fuga Libera FUG 758 5 CD
2022 Júlia Pusker & Zoltán Fejérvári: Schubert on Violin (works for violin & piano) Hungaroton HCD 32833 Saját