Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Halász Péter


karmester

Születési hely
Születési dátum
1976

 
1976-ban született. Zongora és zeneszerzői tanulmányai mellett Bécsben a Zeneművészeti Egyetemen Leopold Hagernél karmesteri képzést is kapott. Részt vett Acél Ervin, Peskó Zoltán és Bernard Haitink mesterkurzusain, az Eisenstadti Haydn Fesztiválon Fischer Ádám asszisztenseként dolgozott.

A 2002/2003-as évadban a Zürichi Operaház operastúdiójának korrepetitora volt. 2003 óta a Mainzi Állami Operaház dirigenseként számos operaelőadást vezényelt, többek között: Lammermoori Lucia, Jancsi és Juliska, Werther, Don Giovanni, A varázsfuvola, Szép Heléna (Offenbach), Bohémélet, A sevillai borbély, A denevér, Oberon (Weber).

Vendégként dirigálta a Nagyváradi Szimfonikus Zenekart, a Szombathelyi Szimfonikus Zenekart, a Szegedi Szimfonikusokat, a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarát, a Prágai Suk Kamarazenekart, valamint az Augsburgi Színház zenekarát.

Karmesteri munkája mellett időnként zongoraművészként is fellép.