Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Neumann Balázs


zongora

Születési hely
Gödöllő
Születési dátum
1979
Együttes
Weboldal

 
Neumann Balázs 1979-ben született, zongora melett csellózni is tanult. 1996-ban Erdélyi Péternél kezdte Jazz-zongora tanulmányait, majd 1997-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémia Budapesti Tanárképző Intézetének Jazz-zongora Tanszékére. A Jazz-tanszakon Gonda János és Binder Károly voltak mesterei. Jazz-zongora előadóművész, tanári diplomát 2001-ben szerzett. Egyetemi évei alatt a Gödöllői Fréderic Chopin Zeneiskolában jazz-zongorát, zenekari gyakorlatot és jazz-elméletet tanított. A Budapest Kortárstánc főiskolán 2 évig tanított, ezen kívül vendégtanár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszékén, a Wien Konservatoriumban, a Bartók Béla Zeneművészeti szakközépiskola, a székesfehérvári Kodolányi János Főiskola jazz-tanszékén, és Gyöngyösön.

1998-ban a Magyar Rádió és Televizió Szimfonikus Zenekarával, és neves magyar zenészekkel működött közre egy koncerten a Budavári Palota Oroszlános-udvarában.

1999-ben Jazz-Inspiration címmel a Gödöllői Petőfi Sándor Művelődési Központ Színháztermében, 2001-ben a Gödöllői Királyi Kastély Pódiumán, a Grassalkovich kastélyban – Jazz-Inspiration Part II.- adott szóló zongorakoncertet.


2005. november 6-án a Gödöllői Petőfi Sándor Művelődési központban „…keresés…” címmel improvizációs szóló zongoraestet adott, ahol Fekete-Kovács Kornél, Oláh Szabolcs és Mester Dániel voltak vengégei.


2008 márciusában Luxemburgban adott szóló- zongoraestet, ez év júliusában pedig Mallorca-n koncertzett bőgő-zongora duóval.


Tagja volt a Budapest Jazz Orchestra, Just In Time, Ghymes zenekaroknak. Vezetett rádióműsort, jazz interjúkat a Muzsikus rádióban.

2023 decemberében az Artisjus Pedagógusi Díját vehette át.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2005 Örömkoncert 2005
(Concert of Joy 2005)
Magánkiadás DVD - Not for sale