Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Mester Dániel


szaxofon, szaxofon - szoprán

Születési hely
Székesfehérvár
Születési dátum
1980
Együttes

 
1980-ban született Székesfehérváron, kétéves kora óta Budapesten lakik. Az általános iskola mellett kilenc évesen a kerületi zeneiskolában szolfézs és gitár-, majd klarinétórákra kezdett járni, első helyezést ért el budapesti gitár-, és szolfézsversenyen, illetve országos klarinétversenyen. Az általános iskolát követően a Budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta zenei tanulmányait klarinét szakon. Részt vett a szakiskolások fafúvós versenyén is, amelyen harmadik helyezést ért el.

A szülei által vásárolt szaxofonnak köszönhetően 17-18 évesen érdeklődése a könnyűzene, de főképp a jazz felé fordult. Konzervatóriumi tanulmányait nem fejezte be, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem hallgatója lett, ahol 2005-ben szerzett diplomát. Mindeközben először autodidakta módon, később Zsemlye Sándor tanár segédletével próbálkozott meg a jazz-szaxofonozás elsajátításával. Felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének Jazz Tanszakára, ahol 2006-ban szerzett diplomát.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2005 Hungarian Jazz Store BMC HMIC BMC PCD 016 Promóciós kiadvány, kereskedelmi forgalomban nem kapható / 4 CD
2006 Oláh Szabolcs Quartet: Inner Spring Magánkiadás
2007 Dés László: Sose halunk meg Sony - BMG 88697096092
2008 Piccolo Inn: The First Spider in a New House Magánkiadás