Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Barabás Tamás


basszusgitár

Születési hely
Győr
Születési dátum
1972
Együttes

 
13 évesen kezdte meg bogo tanulmányait. 18 éves korában Mark King hatására elhatározta, hogy basszusgitáros lesz. 19 évesen bekerült az ismert magyar jazz zenekarba, a Tea együttesbe, amellyel 2 CD-t adtak ki. A Tea zenekarral számos ismert hazai előadóművész kíséretében szerepelt.

Basszusgitár játéka, kompozíciói és hangszerelési munkája meghatározó a Djabe zenei arculatában. A Djabe zanekarral session-zenészként került kapcsolatba és 1997-óta a zenekar állandó tagja. Jelenleg a Fusio zenekarban is hallhatjuk.

Az egyik legfoglalkoztatottabb hazai session- és koncertzenész. Otthonosan mozog a hard rocktól a jazz rockig szinte minden műfajban. Session zenészként fellépett többek között Cserháti Zsuzsa, Presser Gábor, LGT, Karácsony János, Somló Tamás, Charlie, a Cotton Club Singers és a Roy&Ádám koncertjein.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
1999 Fusio Quartet: Attitudes Periferic Records BGCD 034
2001 Djabe: Update Gramy Records GR-025
2003 Fusio Group: Energy Periferic Records BGCD 103
2005 Hungarian Jazz Store BMC HMIC BMC PCD 016 Promóciós kiadvány, kereskedelmi forgalomban nem kapható / 4 CD
2014 Fusio Group: Wanna Dance? TOM-TOM Records TTCD 207