Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Nagy Ervin


zongora

Születési hely
Győr
Születési dátum
1964
Együttes

 
Zenei tanulmányait Győrben kezdte Nagy Gábornál (zongora) és Draskóczky Lászlónál (zeneszerzés). Konzervatóriumi évei alatt részt vett a békéstarhosi országos zongoraversenyen, ahol korcsoportjában I. helyezett lett. A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott Nádor György és Kurtág György növendékeként. 1988-ban részt vett Viktor Merzsanov a Szovjetunió-beli, illetve Vásáry Tamás olaszországi mesterkurzusán, valamint Dimitrij Baskirov és Andre Watts kurzusain. 1989-ben harmadik díjat nyert a portoi nemzetközi zongoraversenyen. A következő évtől hároméves Van Cliburn-Liszt Ösztöndíjjal tanult tovább a Texas Christian University-n. 1990-ben megnyerte a Hemphill Wells Sorrantin Nemzetközi Zenei Versenyt, majd 1991-ben az Oklahoma Szimfonikus Zenei Nemzetközi Versenyt, valamint London Előadói Díjjal jutalmazták a Joanna Hodges Nemzetközi Zongoraversenyen Kaliforniában. 1992-ben harmadik lett az Ima Hogg Nemzeti Versenyen.
Fellépett már szerte Európában, az Egyesült Államokban és Japánban. Olyan zenekarokkal lépett fel, mint az Academy of London Chamber Orchestra, a Mozarteum Orchestra of Salzburg, és a Fort Worth Symphony.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2009 Reissiger, Carl Gottlieb: Zongorás triók
(Reissiger, Carl Gottlieb: Piano Trios)
Hungaroton HCD 32488
2010 Ligeti and Kurtág at Carnegie Hall BMC Records BMC CD 162