Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Sturcz András


cselló

Születési hely
Születési dátum
1969
Együttes

 
Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetében folytatta. A Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar tagja. Könnyűzenei és komolyzenei átiratokat készít, hangszerel az Artisjus díjas Budapesti Csellóegyüttesnek, amelynek alapító tagja.

10 éve a Budapesti Operett Színházban játszik, emellet a Madách Színház és a Vígszinház zenés darabjaiban is közreműködik. 2000-ben szerezte meg felsőfokú kulturális menedzser diplomáját. Rendszeresen játszik stúdiófelvételeken, filmzenékben, és vonósnégyesével (Sturcz Quartet) számtalan koncerten, könnyűzenei rendezvényen, lemezfelvételen játszott, többek között Randy Breckerrel, Bill Evans-el, Leslie Mandokival, Ian Andersonnal, Chris Thompsonnal, a Buena Vista Social Club-al, Ibrahim Ferrerel. Több éve rendszeres vendége Al Di Meola koncertjeinek is. 2004 év végén jelent meg közös DVD-jük One of These Nights címmel.
 
Dátum Cím Kiadó Kód Megjegyzés
2003 Csellómánia
(Cellomania)
Hungaroton HCD 32108
2004 Aubade Hungaroton HCD 32238