Program

Zeneterápiás Klub | Zeneterápia az életvégi ellátásban

Dr. Muszbek Katalin és Eckhardt Fanni előadása
19:00
Könyvtár

Egyedülálló műhelymunka indult el az elmúlt években Dr. Muszbek Katalin pszichiáter, pszichoterapeuta, a Magyar Hospice Alapítvány orvosigazgatójának kezdeményezésére, melynek célja a professzionális zeneterápia és a zeneművészet integrálása a palliatív, életvégi ellátásban. A műhelymunka célja, hogy a hospiceban zajló zeneterápiás munka, a zeneterapeuta szerepköre és a terapeuták által végzett ellátás keretei és eszköztára leírhatóvá és a klinikai team számára is átláthatóvá és könnyen kommunikálhatóvá váljon. Az eddigi munka eredménye, hogy a zeneterápia a Magyar Hospice Alapítványnál beemelődött a hospice által nyújtott komplex klinikai ellátás eszköztárába.

A Zeneterápiás klub vendége 2023. november 13-án Dr. Muszbek Katalin (orvosigazgató) és Eckhardt Fanni (zeneterapeuta), akik a műhelymunka tapasztalatait fogják megosztani az érdeklődőkkel, bízva abban, hogy munkájuk inspirációt, támpontot és információt ad majd az ellátásban részt vevő intézmények, szakemberek és családok számára a zeneterápia életvégi ellátásban betöltött szerepéről. Az este házigazdája Ittzés Zsuzsanna, a Zeneterápiás klub társalapítója lesz, aki a Magyar Hospice Ház zeneterápiás műhelyének megalakulásától kezdve aktív résztvevője.

Zeneterápiás szakmai klub zeneterapeuták, zeneterapeutákkal együttműködő orvosok, egészségügyi, pedagógiai és szociális szakemberek, valamint a zeneterápia iránt érdeklődők és érintettek találkozóhelye. Az előadásokra a szakembereken kívül szeretettel várjuk az érintett családtagokat, ismerősöket is. A Zeneterápiás klub a szervezők és az előadók önkéntességén és szakmai elköteleződésén, érdeklődésén alapul. 


A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott! Az előadásról videofelvétel készül!

A Zeneterápiás Klub házigazdái: 
Ittzés Zsuzsa és Kovács Petra
FB_50

A Zeneterápiás Klub YouTube csatornája:
YT_95

A programra a belépés díjtalan. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

2023 november 13 hétfő