Program

Budapesti moziestek | Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

vendég: Horvát Lili, rendező
19:00
Könyvtár

"Moziest" sorozatunkban olyan, többnyire magyar filmeket vetítünk, amelyeknek zenéje és annak alkotója különösen kedves, fontos számunkra. Játék- és dokumentumfilmek egyaránt szerepelnek a kínálatban, a filmművészet hajnalának idejéből éppúgy, mint a közelmúltból. S hogy az élmény még teljesebb legyen, a kiválasztott filmek zeneszerzőjét (vagy azok közeli munkatársait, barátait) is meginvitáljuk majd egy beszélgetésre. Házigazdánk továbbra is Kolozsi László lesz, aki nemcsak film- és zenekritikus, de regény- és forgatókönyvíró is, ez utóbbit a MOMÉ-n is oktatja.

Sorozatunk novemberi állomásán a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című, 2020-ban bemutatott filmet vetítjük. Az esten a film rendezője, Horvát Lili lesz a vendégünk.

FELKÉSZÜLÉS MEGHATÁROZATLAN IDEIG TARTÓ EGYÜTTLÉTRE
magyar filmdráma, 2020, 95 perc
rendező, forgatókönyvíró: Horvát Lili
operatőr: Maly Róbert
vágó: Szalai Károly
producer: Csernátonyi Dóra, Horvát Lili, Miskolczi Péter
zene: Keresztes Gábor

Szereplők:
Stork Natasa, Bodó Viktor, Vilmányi Benett, Nagy Zsolt, Lukáts Andor, Tóth Péter, Mokos Attila, Ladányi Júlia, Pelsőczy Réka, Bethlenfalvy Ádám

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt...

 
A vetítés előtti és utáni beszélgetést Kolozsi László film- és zenekritikus moderálja.

Vendég: Horvát Lili, rendező

A film megtekintését 16 éven aluliaknak nem ajánljuk!

A programra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, a vetítésre maximum 80 jelentkezőt tudunk fogadni. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2023. november 15-én 12 óráig lehet. Mind a sikeres, mind a sikertelen regisztrációról válaszlevelet küldünk.

℗ BMC

Galéria
5Kép
2023 november 15 szerda