Program

Úton - Emszt András szerzői estje

18:00
Könyvtár
Műsor:

Emszt András: Flood
John Adams: China gates
Emszt András: Nocturne
Judd Greenstein: First Ballade
Emszt András: B lines
Emszt András: Todesfuge
Emszt András: Albaicín

Közreműködik:
  • Szuromi Borbála - szoprán
  • Király Eszter - fuvola
  • Krysztof Koszowski - szaxofon
  • Emszt András - zongora
  • MilleniArt Ensemble (művészeti vezető: Király Eszter)
  • Vezényel: Guido Roveda

Emszt András szerzői estjén az elmúlt néhány évben komponált művek közül a kisebb formációk számára írt darabok hangoznak el. A kamaraművek mellett két amerikai zeneszerző szóló zongoraműve is megszólal, Emszt András előadásában. A kortárs zene egyik meghatározó alakja, John Adams, valamint a fiatal amerikai zeneszerző generáció kiemelkedő képviselője, Judd Greenstein művei organikusan illeszkednek az est programjába. A Flood, a Nocturne és a B lines című hangszeres duók mellett egy vokális mű, a Paul Celan verse alapján, szoprán énekhangra és looper pedálra komponált Todesfuge is hallható. A koncertet a nagy apparátust felvonultató Albaicín című kamarazenekari mű zárja.

Emszt András a 21. század tágas zenei palettáján igyekszik a jelenhez kapcsolódni. Művei felhasználják a modern zeneszerzési technikákat, miközben igyekszik a közönség számára könnyen feldolgozható, színes zenei világot bemutatni, amelyben gyakran használja a minimalizmus elemeit éppúgy, mint a magyar zenei hatásokat, iskolákat. Repertoárja a szóló művektől, a kórus- és kamaraműveken át a nagyzenekari darabokig terjed.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. A zeneszerző Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület Önkormányzatának művészeti ösztöndíjasa.

A programra a belépés díjtalan. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

2024 április 20 szombat