Program

On the Way - Compositions by András Emszt

18:00
Library
Program:

András Emszt: Flood
John Adams: China gates
András Emszt: Nocturne
Judd Greenstein: First Ballade
András Emszt: B lines
András Emszt: Todesfuge
András Emszt: Albaicín

Featuring:
  • Borbála Szuromi - soprano
  • Eszter Király - flute
  • Krysztof Koszowski - saxophone
  • András Emszt - piano
  • MilleniArt Ensemble (artistic director: Eszter Király)
  • Conducted by Guido Roveda

Emszt András szerzői estjén az elmúlt néhány évben komponált művek közül a kisebb formációk számára írt darabok hangoznak el. A kamaraművek mellett két amerikai zeneszerző szóló zongoraműve is megszólal, Emszt András előadásában. A kortárs zene egyik meghatározó alakja, John Adams, valamint a fiatal amerikai zeneszerző generáció kiemelkedő képviselője, Judd Greenstein művei organikusan illeszkednek az est programjába. A Flood, a Nocturne és a B lines című hangszeres duók mellett egy vokális mű, a Paul Celan verse alapján, szoprán énekhangra és looper pedálra komponált Todesfuge is hallható. A koncertet a nagy apparátust felvonultató Albaicín című kamarazenekari mű zárja.

Emszt András a 21. század tágas zenei palettáján igyekszik a jelenhez kapcsolódni. Művei felhasználják a modern zeneszerzési technikákat, miközben igyekszik a közönség számára könnyen feldolgozható, színes zenei világot bemutatni, amelyben gyakran használja a minimalizmus elemeit éppúgy, mint a magyar zenei hatásokat, iskolákat. Repertoárja a szóló művektől, a kórus- és kamaraműveken át a nagyzenekari darabokig terjed.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. A zeneszerző Budafok-Tétény, Budapest XXII. kerület Önkormányzatának művészeti ösztöndíjasa.

Free entry! Seating is on a first-come, first-served basis.

 

2024 April 20 Saturday