Program

A dal kimozdítása - konferencia és koncert

09:20
Könyvtár

A dal alighanem a legősibb művészeti formák közé tartozik, amely egyszerre hozza működésbe a nyelvet és a zenét. Felfejthetetlenül gazdag a múltja, és végtelenül sok válfaja létezik. Az Irodalomtudományi Intézet, a Zeneakadémia és a Zenetudományi Intézet közös szervezésében zajló, szakmai és szakmán túli érdeklődők számára egyaránt nyitott konferencián a dal legkülönfélébb formái kerülnek majd reflektorfénybe. Itt megfér egymás mellett Brahms, Kurtág, Karády, a hip-hop és a death metal, s megannyi más téma, az előadók és a megközelítésmódok tarkasága pedig minden bizonnyal izgalmas vitákat generál majd, s valódi, szakterületeken átívelő diskurzus alakulhat ki. A konferencia zárásaként, 19.00 órától Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Bolcsó Bálint legújabb, Schubert NOW! című projektjét hallgathatjuk meg élőben, premier előtti formájában.

A konferencia szervezői: Kappanyos András (HUN-REN BTK Irodalomtudományi Intézet); Fazekas Gergely (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem); Ignácz Ádám (HUN-REN BTK Zenetudományi Intézet)

A konferencia előadói: Belinszky Anna; Csobó Péter; Csörsz Rumen István; Fazekas Gergely; Ignácz Ádám; Jákfalvi Magdolna; Káli Anita; Kappanyos András; Kékesi Kun Árpád; Mesterházi Máté; Szemere Anna; Sziklai Sára Bíbor; Tófalvy Tamás

A konferencia részletes programja ide kattintva elérhető.

Fotó forrása: Fortepan
Festmény: Edward Poynter – Orfeusz és Euridiké az alvilágban, 1862

A belépés díjtalan. Az esti koncert regisztrációhoz kötött, maximum 80 jelentkezőt tudunk fogadni. Regisztrálni a papp.krisztina@bmc.hu email címen, 2023. október 27-én 12 óráig lehet. Mind a sikeres, mind a sikertelen regisztrációról válaszlevelet küldünk.

Galéria
2Kép
2023 október 28 szombat