BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Láposi János
Név: Láposi János
Születési hely: Berettyújfalu
Születési dátum: 1954
Hangszer: brácsa
Tel.: +36 20 415 1933
Együttes: Budapesti Vonósok (Budapest Strings)
 
Láposi János 1954. július 27-én született Berettyóújfaluban. A debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdett brácsát tanulni. Középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában fejezte be 1972-ben. 1979-ben szerzett diplomát a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Székács János és Tóth Zoltán növendékeként.

1981-től 1995-ig a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának, 1995-től 1998-ig a Magyar Állami Operaház zenekarának tagja. Zenekari tagként Magyarország valamennyi koncerthelyszínén, Európa számos országában, az USA-ban, Japánban és Brazíliában lépett fel.

Jelenleg a győri Széchenyi Egyetem Zenei Fakultásának és a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola brácsatanára, valamint óradíjasként a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is tanít. 1982 óta tagja a Budapesti Vonósoknak.

Díjak, elismerések
2001 Bartók-Pásztory-díj
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek