BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Nagy Ferenc
Név: Nagy Ferenc
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1935
Hangszer: karmester
 
Zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte. Tanárai Sugár Rezső, Sándor Renée és Vásárhelyi Zoltán voltak. Karmesteri pályáját a Honvéd Művészegyüttesnél kezdte 1959/60-ban, majd a budapesti Petőfi Színház karigazgatója és karmestere volt 1960 és 1964 között. Ezután Pécsre került, ahol a Pécsi Nemzeti Színház, a Pécsi Balett és a Pécsi Filharmonikus Zenekar zeneigazgatójaként működött. 1970-ben szerződtette a Magyar Állami Operaház, ahol azóta is dolgozik.
Hazai karmesteri tevékenysége mellett többször fellépett külföldön is (Moszkva, Leningrád, Berlin, Drezda, NSzK, Svájc, Olaszország, Bergeni Fesztivál). Több nyáron át vezényelt koncerteket az Assisi Fesztiválon, és ugyanitt 1988 nyarán karmesteri mesterkurzust vezetett. Operaházi munkájával párhuzamosan mindig foglalkozott pedagógiával is. Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Főiskola, valamint az Állami Balettintézet zenei tanszékének vezetője.

Díjak, elismerések
1982 Liszt Ferenc-díj
1997 Komor Vilmos-emlékplakett
1999 Oláh Gusztáv-emlékplakett (színpadi)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek