BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szefcsik Zsolt
Név: Szefcsik Zsolt
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1967
Hangszer: hegedű
 
1967-ben született Budapesten, nyolcéves korában kezdett hegedülni. 1991-ben kitüntetéssel diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hegedű tanszakán, ahol tanárai Bánfalvi Béla, Csontha András, Devich Sándor, Devich János és Kurtág György voltak. 1988-ban II. díjat nyert a Zathureczky Ede hegedűversenyen, 1990-ben I. díjat a Weiner Leó Kamarazenei Versenyen. 1988-90 között a Zeneakadémia szimfonikus zenekarának koncertmestere volt. 1992-94 között a Freiburgi Zeneművészeti Főiskola hallgatója volt, ahol művészdiplomát szerzett.

1994 óta a Budapesti Fesztiválzenekar tagja. 1994 novemberében megalakította az Erdődy Kamarazenekart, melynek koncertmestere és művészeti vezetője. Együttese tevékenységének súlypontja a 18-19. századi, magyar vonatkozású zeneművek kutatása és újraelőadása. Zenekarával több, mint száz darabot mutatott be, ezekből számos rádiófelvétel mellett tizenegy CD és egy DVD készült. Felvételeivel kétszer nyerte el a Le Monde de la Musique "Choc" díját, 2002-ben együttese kapta a Gramofon folyóirat "Magyar Klasszikus Díj"-át, 2005-ben pedig az Akadémiai Klub Művészeti Díját. Lengyel zeneművek magyarországi népszerűsítéséért 2006-ban lengyel állami kitüntetésben részesült. 2008-ban a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen doktori címet szerzett.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek