BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Borsódy László
Név: Borsódy László
Születési hely: Szentendre
Születési dátum: 1965
Hangszer: trombita
Együttes: Affetti Musicali/Musica Profana/Sonatores Pannoniae
 
A konzervatórium elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait, ahol 1988 tavaszán trombitaművész diplomát szerzett. Még ugyanebben az évben elnyerte a MTA-Soros Alapítvány ösztöndíját, és egy évig a hollandiai Hágai Királyi Konzervatórium Régizene Tanszékén barokktrombita, cornetto és basso generale tanulmányokat folytatott P. Masseurs, S. Williams, S. Kuijken, Fr. Bruggen vezetésével.

Jelenleg mint szólista és kamarazenész számos európai régizene együttessel lép fel szerte Európában (Ausztria, Németország, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Belgium, Hollandia, Anglia), és számos hangfelvétel közreműködője. 1989-ben Edward H. Tarr (USA) lemezének meghívott szólistája volt. (The Emperor´s Trumpet - Editio Christophorus). 1989 óta a Pro Arte Serenissima (Olaszország) kamarazenekar tagja, 1990-től számos lemezfelvétel és koncertturné résztvevője a Capella Savaria, a Concerto Armonico és az Orfeo régizene-együttesekkel. 1991-ben nagysikerű hangszertörténeti előadást tartott a Magyar Nemzeti Múzeumban, majd ugyanebben az évben együtt koncertezett Agostino Bortot orgonaművész-karmesterrel.

1991-ben megalakította kamaraegyüttesét a Sonatores Pannoniaet, amelynek azóta is vezetője. 1992-ben a spanyolországi, Sevillai Világkiállítás zenei rendezvényeinek szólistája volt, és Izraelben is koncertezett. 1993-tól rendszeresen tesz európai hangversenykörutakat J.S. Bach II. Brandenburgi Versenyének szólistájaként. 1994-től a Budapesti Fesztivál Zenekar barokk koncertsorozatának résztvevője. 1996-ban megjelent első szóló CD hanglemeze: Telemann - Solo Cantatas (Hungaroton Classica). 1997-ben szólókoncertet adott Argentínában és kurzusokat tartott a barokktrombita előadásmódjáról.

Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek