BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Sebella Katalin
Név: Sebella Katalin
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1963
Hangszer: fagott
 
1963. október 15-dikén született. Nyolc éves korában hegedűlni kezdett, majd 1978 és 1983 között már fagott szakra járt a Győri Zenekonzervatóriumba, ahol tanára Vizsolyi Lívia volt. 1983-ban a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián Harsányi Zsolt és Fülemüle Tibor növendéke, diplomáját 1989-ben szerzi meg.

Játszott a Győri Filharmonikusokkal, vendégként a Magyar Állami Hangversenyzenekarral és a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarában.
Barokk és klasszikus fagotton egyaránt játszott a Corelli Kamarazenekar tagjaként (1984-1986) Ella István irányítása alatt. 1988 óta a Concerto Armonico (Budapest), illetve 1993-tól a Wiener Academie (karmester: Martin Heselböck) tagja. 1996/1997-ben vendégként játszik a Concentus Musicus (karmester: Nicolaus Harnoncourt), a Salzburger Kammermusik, az Innsbrucker Kammerorkester, a Wiener Nonett együttesekben.

Fellépett Németországban, Ausztriában, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Japánban, Uruguayban.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek