BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kállay Gábor
Név: Kállay Gábor
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1953
Hangszer: rebek/furulya/ének - tenor
Együttes: Excanto Együttes (Excanto Ensemble)
 
Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki karán szerezte mérnöki diplomáját. Zenei pályafutását blockflöte művészként kezdte a Camerata Hungarica együttesében, valamint a Mandel kvartettben ének- és blockflöte- szólista volt. Tanulmányait operaénekesként a Liszt Ferenc Zeneakadémián végezte 1978-1985 között Simándy József és Keönch Boldizsár irányításával, majd magánénekesként a Magyar Állami Operaház tagja lett.

Oratóriuménekesként és régizene előadóként szinte minden jelentősebb zenei formáció állandó vendégszereplője. Legjelentősebb sikereit a Mandel Quartetten kívül a Camerata Hungarica és a Capella Savaria együttesekkel aratta, de az utóbbi években saját együttesével az Excanto régizenei együttessel is koncertezik. A Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola valamint a IX. kerületi Ádám Jenő Zeneiskola blockflöte tanára.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek