BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Fekete Attila
Név: Fekete Attila
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1973
Hangszer: ének - tenor
 
1991 és 1994 között Németh Gábor növendéke a váci Zeneművészeti Szakközépiskolában, majd 1994-től 1999-ig Sziklay Erika tanítványa a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán. 2000-ben befejezi tanulmányait ének-énektanári szakon (summa cum laude). 1998-ban még főiskolásként debütált a budapesti Operaházban, ahol a Bohéméletben Parpignol, és a Saloméban az I. zsidó szerepét énekelte. Ezt követően a Bohémélet Rodolphe-jaként, a Leonce és Léna Leonce-aként, 2002-ben pedig Gounod Rómeó és Júlia című operájának férfi címszerepében mutatkozott be nagy sikerrel. Az elmúlt években a Normában (Pollione), a Bohéméletben (Rodolfo), az Otellóban (Cassio), a Rajna kincsében (Froh), a Hunyadi Lászlóban (címszerep), a Gianni Schicchiben (Rinuccio) és a Faust címszerepében volt hallható.

Az ifjú tenor gyakran lép fel hangversenyek szólistájaként is. Amerikai Egyesült Államokban (New York, Washington, Sarasota, Chicago), Japánban és számtalan európai országban adott komolyzenei koncertet 1997 és 2000 között. Énekes szólistája volt a Nemzeti Filharmonikusok 2003. évi őszi angliai turnéjának.

Díjak, elismerések:

2006 Liszt Ferenc-díj
2020 Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat

Fekete Attila aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek