BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kaltenecker Zsolt
Név: Kaltenecker Zsolt
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1970
Hangszer: zongora
Link: /www.facebook.com/ZsoltKalteneckerArtistPage/
Együttes: Kaltenecker Trió/1705
 
1970. október 12-én született. Klasszikus zenei tanulmányait nyolcéves korában kezdte. Néhány év elteltével az improvizáció és a komponálás felé fordult az érdeklődése. 1996-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz-zongora szakán. 1996 őszén New Yorkban Jaki Byardnál tanult magánúton.

1995 óta korosztályának legjobb magyar zenészeivel dolgozik együtt. 1999-ben megjelent Songs From The 20th Century című albuma az Év Jazzlemeze díjat kapta.

2002 óta egyre többet játszik elektronikus hangszereken. Új utakat keres, hogy kitörjön a hagyományos zongorás trió adta korlátok közül. A Kaltenecker Trio zenéje egyszerre world music, jazz, pop, rock és new age. A KLB trióban Lukács Péterrel és Borlai Gergővel együtt hallhatók.

2000 óta Kaltenecker Zsolt lemezei Japánban is megjelennek: eddig 10 CD-je kelt el több ezer példányban a szigetországban. 2003 óta egyre többet játszik elektronikus billentyűs hangszereken, és ma már a szintetizátort tartja fő hangszerének.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek